Disclaimer

Het gebruik van moringa kan uw gezondheid ernstig bevorderen: het is ons echter verboden om de producten zelf samen met de gezondheidsvoordelen of claims op een en dezelfde site te promoten. Op 14/12/2012 is een nieuwe Europese wet van kracht in verband met gezondheidsclaims. Deze wet verbiedt fabrikanten van voedingsmiddelen en voedingssupplementen om gezondheidsclaims, die niet voldoende “wetenschappelijk” onderbouwd zijn op de verpakking aan te brengen. Er mogen geen producten meer in de handel zijn die niet aan deze “claims” voldoen. Websites en informatiefiches voor consumenten moeten eveneens aan deze regels voldoen. Omwille van die reden zal u op onze website www.gabrielproducts.be dan ook nagenoeg geen informatie vinden omtrent de vele heilzame werkingen van moringa.
Artsen, trainers en gezondheidswerkers in het Zuiden kunnen mij als medewerker van het tweede internationale symposium over moringa (Pretoria , november 2019) en sponsor van het moringa trainingcentrum Gabriel South Africa en promoter van moringa wel raadplegen voor wetenschappelijk onderbouwde info via het contactformulier.
Bij de geringste twijfel raad ik u aan om eerst uw arts of professionele gezondheidswerker te raadplegen. Met hem of haar ben ik steeds bereid (op afspraak) de laatste inzichten van het wetenschappelijk onderzoek op gebied van de meeste westerse welvaartsziekten te delen (in het Nederlands of Engels). Daarna beslist u onafhankelijk van mij, maar in overleg met uw raadgever of een therapie waarin moringa een plaats heeft wenselijk is voor u. Ikzelf ben immers geen arts en heb geen enkele intentie u op medisch gebied raad te geven.