Van zaadje tot thee : het ontstaan van moringathee

Het kweken van moringabomen in Zuid-Afrika.

2 tot 3 weken na het zaaien spruit deze zaailing zich uit. Als deze babymoringa voldoende zorg en water krijgt gaat  het snel vooruit:

Na drie maand kan je een miniboompje van 50 cm bekomen.

Na 8 maanden zijn de meeste struikjes 1 meter hoog.

Binnen het jaar ontwikkelen zich prachtige bloementrossen. Bloempjes hebben een radijsachtige smaak en zijn geneeskrachtig. Individueel elk bloempje plukken is zeer arbeidsintensief. Vanaf nu kan er gekozen worden voor een eerste pluk van bladeren en / of bloemen. Je kan ook nu terugsnoeien tot 50 à 80 cm om zo een lage struik te bekomen met veel blad. Wij kiezen voor nog een half jaartje wachten zodat het boompje voldoende wortels ontwikkelt. In drogere gebieden overleeft moringa dan beter.

Eenmaal bevrucht groeien de boonachtige peulen uit tot wel 80 cm grootte bonen’drumsticks’. Groen zijn deze eetbaar en ze kunnen 30 tot 40 olierijke zaden bevatten. De soortnaam oleifera betekent oliedragend.

Ons is het echter om het blad te doen.

Het oogsten en verwerken van blad

De gedroogde bladeren worden versnipperd en lokaal verkocht of in bulkpakketten van 10 tot 15 kg naar België verzonden.

Verpakkingen

Onze verpakkingen zijn 100 % duurzaam en voedselveilig. Aan de achterzijde vindt u steeds een ingrediëntenlijst en gebruiksaanwijzing voor hoeveelheden, zettijd en temperatuur.
Blik: diameter 90 mm en hoogte 110 mm. Deze luxe uitvoering is een rond blik met gebogen deksel en binnendeksel voor een perfecte afsluiting. Alle blikken zijn gevuld met 60 gr thee, infusie van kruiden of vruchtenmengelingen met moringablad. Ideaal als bijzonder geschenk of laat uw gasten kiezen uit deze serie blikvangers.
Gripzakjes: breedte 16 cm, hoogte 23 cm. Deze stazak met gripsluiting (hersluitbaar) is gemaakt van laminaatfolie. Na sluiting zijn de zakken luchtdicht, vochtdicht en dankzij de aluminium uitvoering is de inhoud ook beschermd tegen UV straling. De gripzakken zijn standaard gevuld met 100 gr thee, infusie van kruiden of vruchtenmengelingen met moringablad.